Retur

Du har ret til at fortryde dit køb inden for 14 dage uden begrundelse, gældende fra modtagelsesdatoen. Denne fortrydelsesret vil bortfalde 14 dage efter modtagelse af varen. Inden en vare sendes tilbage i forbindelse med reklamation, fortrydelse eller ved ombytning skal den elektroniske returformular udfyldes. 

For at gøre brug af fortrydelsesretten, beder vi dig meddele os utvetydigt, at du ønsker at fortryde dit køb via nedenstående returformular. Sammen med den returnerede vare bedes du vedlægge en kopi af din kvittering.

Hvis du vælger at fortryde et køb, skal du returnere varen til os. Vær opmærksom på at du selv skal afholde de omkostninger, der er forbundet med at returnere varen. Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, de fungerer på. Med andre ord - så kan du prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik. Hvis varen er taget i brug, ud over hvad der er nødvendigt for at konstatere størrelse og/eller egenskaber, forbeholder Spirit Icons retten sig til, efter en konkret vurdering, at reducere eller lade refusionen helt bortfalde, afhængig af varens handelsmæssige værdi. Du bærer også risikoen for, at varen er forsvarligt emballeret under returforsendelsen. 

Hvis du fortryder købet, skal varerne sendes til:

Spirit Icons 
Fynsvej 60B, 1. sal
5500 Middelfart
Denmark

Når du fortryder et køb, refunderer vi betalingen til din konto hurtigst muligt og senest 14 dage efter at din meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Spirit Icons kan dog tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget de returnerede varer eller dokumentation for returneringen. Refusion sker via det betalingskort som ordren er gennemført med.

I tillæg til ovenstående fortrydelsesret, har du som kunde 2 års reklamationsret i tilfælde af mangler i overensstemmelse med Købelovens almindelige bestemmelser. Ved reklamation tilbyder Spirit Icons at du enten kan få varen repareret, varen ombyttet, pengene tilbage eller afslag i pris.

Retningslinjer for reklamation

Produktionsfejl dækker over fejl i produktionen af smykkerne. Et eksempel på en produktionsfejl kan være hvis et smykke taber sin forgyldning/sten, hvis et øsken på et armbånd er gået op, eller hvis en lås ikke vil lukke til. Vi ombytter selvfølgelig altid smykker med produktionsfejl. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er tale om en produktionsfejl eller ej, er du altid velkommen til at kontakte os.

Slidtage betyder, at smykket har været brugt over længere tid og derved må forventes at blive slidt. Slidtage dækkes ikke af reklamationsretten. Et eksempel på slidtage kan være guldbelægninger og ruthineringer, som løbende fortager ved brug af smykkerne. Vi ombytter derfor ikke smykker, som har mistet deres forgyldning eller rhodinering. Dette må forventes, da der er tale om en tynd forgyldning eller ruthinering af smykket.

Forkert brug betyder, at smykket har fået skader som følge af fejlagtigt brug. Forkert brug dækkes ikke af reklamationsretten. Et eksempel på forkert brug/behandling af smykker kan være hvis et smykke har ændret farve ved at ligge frit fremme eller ved at være blevet udsat for fugt, cremer, sæbe, hårspray, rengøringsmidler, eller lign. I disse tilfælde vil smykket hurtigt blive mørkere og misfarvet. Smykker skal altid opbevares i enten lukkede poser eller i deres smykkeæsker når de ikke bliver brugt, for at bevare det flotte udseende længst muligt. Smykker der er misfarvede i metallet vil ikke godkendes som reklamation, da de har været udsat for forkert opbevaring/brug. Et andet eksempel på forkert brug er hvis et smykke er knækket i selve kæden. Mange af vores smykker har tynde kæder, som ikke tåler ryk. Derfor vil et smykke der er knækket i selve kæden ikke godkendes som reklamation, da vi anser dette som værende selvforskyldt. 

Naturlig syre i huden betyder at fx. en ørering kan blive sort/misfarvet på selve stilken som går gennem øret, samt området omkring denne. Dette sker grundet den naturlige syre i kroppen/huden og anses ikke som en reklamation. Sker det, at dine øreringe bliver sorte på ørestikken eller kæden der går gennem øret, kan du forsøge at rense det med en tør klud eller med smykkerens. Det sorte skader dog hverken dig eller øreringene og de kan sagtens bruges på trods af dette. Især sved og syre fra huden samt kontakt med tøj og dagligt brug slider på forgyldningen. Nogle personer kan slide en forgyldning af på en måned, mens andre kan have et forgyldt smykke i flere år, før der kan ses en forskel.

Ombytning

Ønsker du at bytte en vare, du har købt, betaler du selv returfragten for ombytningen fra modtagers adresse til Spirit Icons.

Du bedes meddele os utvetydigt, at du ønsker at ombytte dit køb via ovenstående returformular. Sammen med den returnerede vare bedes du vedlægge en kopi af din kvittering.