Diamant guide

Diamanter er kendt som naturens mest eftertragtede ædelsten. Deres unikkeskønhed og funklende glans har betaget mennesker i århundreder.

Vi er fascineret af naturens evne til at skabe en sådan skønhed ogønsker at give denne fascination videre til dig.

Vores guldkollektion består af eksklusive, tidløse designs i 14 karatguld, ofte flankeret af brillantslebne diamanter, som giver et raffineret ogelegant stjernedrys til dig, som bærer smykket.

De 4 C ’er

For at bedømme og klassificere en diamant bruges de såkaldte "4 C’er", der er et internationalt anerkendt system.

C for carat:
Det første C står for carat (karat) og henviser til diamantens vægt. En carat svarer til 0,2 g. Jo større caratvægt, desto sjældnere og mere værdifuld er diamanten.

C for clarity (klarhed):
Clarity beskriver diamantens indre renhed og eventuelle synlige fejl eller urenheder (mørke pletter eller indeslutninger). Diamanter klassificeres på en skala fra "IF" (intern fejlfri) til "I" (inklusiv), hvor "IF" betegner en diamant uden synlige fejl, mens "I" angiver synlige urenheder.
Desto renere en diamant er, desto mere lys kan passere gennem stenenes
facetter og dermed afgive større glans.

C for color (farve):
C repræsenterer color (farve) og angiver graden af farveløshed i en diamant. Farveløse diamanter er sjældne og værdsættes højere, mens diamanter med en synlig farvetone kan variere i værdi afhængigt af intensiteten og
sjældenheden af farven.

C for cut (slibning):
Det fjerde og sidste c står for cut (slibning), der henviser til
diamantens facetter og proportioner. En godt udført slibning kan maksimere diamantens lysrefleksion og skønhed. En diamants slib kan klassificeres som "excellent", "very good", "good" eller "fair/poor" baseret på slibningens kvalitet.

Det er diamantens kvalitet, som afgør, om den er egnet til at få mangeeller få slibninger (facetter). En diamant med ”brillant slib” har 56 facetterog er dermed af høj kvalitet. En diamant af lavere kvalitet har kun 16 facetterog dermed lavere glans.

Samlet set er de 4 C'er vigtige faktorer, der bruges til at evaluereog bedømme en diamants værdi og skønhed. En diamant med høj caratvægt, godklarhed, farveløshed og en fremragende slibning vil normalt være mere værdifuldog eftertragtet. Det er vigtigt at tage højde for alle de 4 C'er, når man købereller vurderer en diamant for at sikre en god investering og en smuk ædelsten.

Vi anvender altid diamanter i kvaliteten H VS med ”excellent cut”, altsåmeget smukke og skinnende diamanter af høj kvalitet.

Alle vores diamanter er ”track and tracable”. Det betyder, at vi har100 % garanti for, at vores diamanter er blevet erhvervet og håndteret på enlovlig og etisk måde.