41282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98

viden

Magiske metaller

Lad dine smykker understrege din personlighed – uanset om du er den elegante, klassiske type eller sporty. Du behøver ikke holde dig til én type metal eller et udtryk; det giver et personligt og unikt udtryk, når du blander stilarter og overflader, så det passer præcis til dig.

Metaller har hvert sit unikke udtryk og når du blander stilarter og overflader, vil din personlige stil komme til udtryk.

Guld

Det sagnomspundne guld har siden tidernes morgen været brugt til smykker og eftertragtet af både dronninger og små piger verden over – blandt andet fordi det hverken bliver mat eller irrer. Guld er et gyldent, og i ren form, meget blødt metal, der meget nemt kan formes.

Rent guld (24 karat) er meget blødt. Derfor legerer man guldet med andre metaller, fx sølv, kobber og palladium for at gøre metallet mere holdbart, så det kan bruges til at fremstille smykker.

Spirit Icons guldkollektion er udformet i 14 karat guld. Betegnelsen 14 karat forklarer blandingsforholdet i guldet. Jo højere karat guldet har, jo lavere er indholdet af sølv, palladium, kobber og zink. 14 karat guld stemples 585 eller 14 karat og er den mest anvendte karat i Danmark. Her er blandingsforholdet mellem rent guld og de andre metaller ca. 50/50, hvilket gør det stærkt og velegnet til smykker. Ved 14 karat er stemplingen 585, da procentdelen af rent guld er 58,5 procent. Det samme gælder 14 karat hvidguld; i hvidguld er mængden af sølv og palladium blot større end de andre metaller.

Guld udstråler elegance og eksklusivitet. Guldsmykkerne fra Spirit Icons findes både i det enkle, minimalistiske udtryk og i det mere sprudlende og ekspressive looks. Uanset hvad, udstråler guldet et stilsikkert valg og henvender sig til alle generationer.

Kombiner dine guldsmykker med det blanke sølv eller de sort-ruthinerede smykker (link til vidensartikel om overflader) for et råt og raffineret udtryk.

Sølv er et formbart og blødt ædelmetal

Sølvkollektionen er udformet i 925 sterling sølv

Aurum er det latinske navn for guld

Kobber, sølv og palladium vil justerer guldets farve

Sølv

I Oldtiden var sølv tillagt magiske egenskaber med det feminine og månen, og var symbol på renhed og lykke. Det er bestemt ikke svært at blive forelsket i det ædle metal. Sølvsmykker er elegante og smukke, og alt efter behandlingen, har de vidt forskellige udtryk. Magien ligger i de mange muligheder; smykkerne kan være helt blanke eller matte, have forskellige overflader, legeringer og forgyldninger (link til videns artikel om overflader her).

Til dig som er solgt til det stilrene sølv, kan du som noget helt særligt få Spirit Icons sølvsmykker med ægte diamanter og sten.

Sølv er et let formbart og relativt blødt materiale. Sterlingsølv er den mest anvendte legering af sølv, som man i dag bruger til smykker. Spirit Icons’ sølvkollektion er lavet i sterlingsølv. Sterlingsølv er et blandingsmetal af sølv med en finhed på 925. Tallet angiver at sølvet indeholder 92,5 % rent sølv, hvor de sidste 7,5 procent vil være af andet metal (eks. kobber). Smykker, lavet i sterlingsølv, vil være mærket med et kvalitetsstempel, indgraveret et sted i smykket, og viser tallet 925 eller 925s.

Fordi sølv er et ædelmetal, reagerer det hverken med vand eller atmosfærisk luft. Dog vil man ofte opleve, at sølvsmykker anløber. Det betyder at de bliver mørke. Sølv har den store fordel, at det altid kan pudses op til sin originale blankhed, når det er anløbet.

Rengør jævnligt sølvsmykker med sølvrens egnet til sølvsmykker eller puds med en imprægneret pudseklud. Spørg hos din lokale guldsmed - de kan let hjælpe dig med de særlige produkter, så du kan pleje dine smykker på bedste vis.