41282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98

viden

Funklende diamanter & perfekte perler

Læs mere om diamanter og brillanter nedenfor

I mere end tusinde år har diamanter været mytisk symboler på magt og rigdom, styrke og uovervindelighed. De er det ultimative symbol på kærlighed og som Marylin Monroe sang; ”Diamonds are a girls friend”!

Hvad er diamanter?

Diamanten er helt unik ved kun at bestå af ét grundstof – hårdt presset karbon (kulstof), hvor alle andre smykkesten er blandinger af to eller flere grundstoffer. Farvede diamanter dannes, når andre grundstoffer end ren karbon er til stede.

Diamanter funkler og stråler på grund af deres mange facetter. Diamanter har op til 16 facetter. Brillanter er diamanter, der er slebet med op til 58 facetter. Derved opnår diamanter en form, der giver optimal lysrefleksion og funklende skønhed. Siden 1600-tallet har slibningen med 58 facetter været regnet for den ideelle diamantslibning.

Spirit Icons’ brillanter

I vores Spirit Icons' Gold Collection anvendes brillanter - dvs. diamanter der er fuldslebne. 33 facetter på oversiden og 25 facetter på undersiden- 58 i alt inklusiv toppen.

I vores sølvkollektion, bruger vi diamanter, da de ikke er fuldslebet - altså 16 facetter.

Alle diamanter og brillanter brugt hos Spirit Icons er af kvaliteten W/vs - en forkortelse af ”Wesselton/Very small inclusions”, der betegner både kvalitet og klarhed.

Når man taler om diamanter og brillanter, taler man om karat som er betegnelsen for deres vægt. Det vil sige at når man har mange små diamanter eller brillanter sammenlægger man deres vægt og derved bliver karat-betegnelsen angivet. Fx kan man have en ring med én sten der vejer 0,10 karat og man kan have en ring med 10 sten i der TILSAMMEN vejer 0,10 karat.

diamond 440x440px 1ferskvandsperler 440x440px

Zirkonia

Zirkonia (Cubic zirkonia) ligner til forveksling diamanter og brillanter. De reflekterer lyset elegant og har en smuk glans. På grund af deres hårdhed har de en lang holdbarhed, som gør dem perfekte til smykker. Kubiske zirkoner er fejlfrie syntetisk fremstillede smykkesten. De er helt klare og farveløse. De kan tilsættes alverdens farver, så de opnår det helt perfekte look i det ønskede design. Alle vores zirkonia sten er håndfattede under mikroskop, så du længe kan have glæde af dine smykker.

Det siges at zirkonen som krystal giver os troen på vores intuitive fornemmelser og vækker vores spirituelle sider. 

Perfekte perler

I både Østen og Vesten er perlen et symbol på skønhed og perfektionisme. Den er forbundet med den kvindelige verden - månen, kærlighed, tålmodighed og renhed. Engang troede man, at perler var gudernes tårer.

Perler i det moderne look

I 20'erne satte modeskaberen Coco Chanel den nye moderne standard for, hvordan man skulle bære sine perler. Hendes afslappede tøjstil og korte pagehår fik følgeskab af lange halskæder med både uægte perler i plastik og kulturperler i lag på lag, hvilket skabte hendes dengang revolutionerende signaturlook. Et look det stadig kopiers den dag i dag.

Ferskvandsperlen

Ferskvandsperlen – også kaldet kulturperler – dyrkes i ferskvandsmuslingen. De findes i mange former og farver; hvide, grå, rosa, violette, gullige over brun til helt klare gylden, og endda i røde farver. Mange af disse farver er uhyre sjældne og derfor meget kostbare. I dag kan man indfarve ferskvandperler i forskellige farver, for at opnåpræcis den nuance man ønsker.