41282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98

viden

Forgyldning og andre fortryllende overflader

Hvad er en forgyldning og hvor længe holder den?

Her kan du blive klogere på, hvad forgyldning egentlig er og læse mere om forskellige overfladebehandlinger.

Forgyldning

En forgyldning er når smykkerne er fremstillet i sølv og derefter "dyppet" i guld. Guldet påføres under et elektrolytisk bad, hvor guldet bindes til sølvet. Der er altså tale om ægte materialer hele vejen igennem. 

Forgyldningen kan holde længe, men holdbarheden afhænger af, hvor meget du bruger smykker. Forgyldte smykker vil, ligesom andre overfladebehandlinger, have tendens til at oxidere - sølvet reagere med luften det omgives af og bliver mørkere. Med tiden vil forgyldningen slides af. Hvis du oplever, at forgyldningen falmer, har du altid mulighed for at få smykket genforgyldt hos en guldsmed. 

Forgyldte smykker fra Spirit Icons sølvkollektion findes i både det enkle, minimalistiske udtryk og i det mere sprudlende og ekspressive looks. Uanset hvad, udstråler de 18 karats forgyldte sølvsmykker et stilsikkert valg og henvender sig til alle generationer. 

Rosa forgyldning

Ved en rosa forgyldning bruger man samme metoder som ovenstående. Forskellen er dig, at man ved en rosa forgyldning blander guldet med kobber, hvormed forgyldningen vil fremstå i den smukke rosa nuance. Rosa forgyldte sølvsmykker har en eksklusiv varm glød og skaber en unik effekt mod huden. Sæt rosa forgyldte smykker sammen med andre metaller eller lad dem skabe opmærksomhed i al deres enkelthed. 

Rosa forgyldte sølvsmykker vil også slides over tid. Hvis du opleve at forgyldningen falmer, har du altid mulighed for at få genforgyldt dit sølvsmykke hos din lokale guldsmed. 

 

Effektfuld overfladebehandling

Sort ruthinering 

Du vil i Spirit Icons' sølvkollektion finde vores smykke sort ruthinerede sølvsmykker. Sort ruthinering er en overfladebehandling, hvor der anvendes et lag af ruthenium - et let platin metal. Sølvsmykkerne får ved denne overfladebehandling en mørkere farve og vil være langt mere slidstærke og vanskeligere at ridse. 

De sort ruthinerede smykker skaber på én gang et både råt og meget sofistikeret look. De mørke smykker kan bruges enkeltvis for at skabe et elegant og klassisk look, en femme fatale-effekt - eller et moderne udtryk i et mix med andre smykke metaller. 

 

Obs: Både overfladebehandlinger og forgyldninger vil med tiden falme på grund af kontakt med tøj, sved, parfumer, cremer, luft og stød med hårde overflader. Daglig eller hyppig brug af forgyldte eller overfladebehandlede smykker vil fremsmynde denne proces. Se vores tip om smykkepleje for at holde dine smykker smukke over tid.

Rosa forgyldninger

"Love" ringe i smukke overflader

Sort ruthinerede smykker skaber et sofistikeret look

Rosa forgyldning skaber en unik effekt mod huden