41282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98

Artikel

Mød guldsmed Helle Elmgreen

”Man skal ikke være bange for at mixe sine smykker”

Helle Elmgreen ved, hvad hun taler om, når hun siger ordet ”kvalitet”. For hun er født ind i en guldsmedefamilie. Og dét skulle hun i hvert fald ikke selv være! Du kan læse om hendes egne favoritsmykker, om mænds gavekøb og om hendes vej til guldet – lige her.

Mine forældre havde butikken her i hjertet af Odense, og jeg havde absolut ingen intentioner om at træde ind i branchen. Derfor blev jeg uddannet indenfor shipping og spedition, hvilket jeg var glad for. Men på et tidspunkt havde mine forældre brug for hjælp, ja, og så var jeg solgt. Jeg fandt hurtigt ud af, hvorfor de var så passionerede, og hvorfor det fyldte så meget. Jeg designer også lidt selv, hvilket har resulteret i en lille kollektion af egne smykker – det er med til at holde mig på tæerne.

I dag bruger man sine smykker til alt, både hverdag og fest. Man kan skalere op og ned, alt efter humør og stil. Førhen havde man sæt, hvor ørering, ring, armbånd og halskæde var fra samme serie. Sådan er det sjældent i dag, hvor man må sætte alt sammen, og det må gerne larme lidt.

Man skal ikke være bange for at mixe sine smykker. Man kan gå med mange ad gangen, blande metaller og stilarter, det rå og det feminine. Det, synes jeg, viser personlighed, og at man ikke er slave af en specifik trend.

Mænd er blevet meget omhyggelige i deres valg og ved meget om metallerne og stenene. De vil gerne ramme plet med deres gaver. I min forældres generation byttede man ikke en smykkegave. I dag er det anderledes, kvinder ved hvad de vil have, så mændene er velforberedte og sat sig ind i deres kvinders ønsker. Mændene er kommet op på beatet.

Min egen favorit er Taste-serien i guld. Jeg er vild med de runde former og den afslappede stil, den matte overflade og de smukke sten. Især den lange kæde er superlækker. Også armringen fra Taste i guld. Det har jeg også på lige nu. Jeg sætter det sammen med andre favoritarmbånd, fx et armbånd med forskelligt farvede sten og et klassisk arvestykke og et helt tyndt sølvarmbånd. Sammen synes jeg, de understreger min stil og signalerer, hvem jeg er.

 

 

Helles musthaves i ethvert smykkeskrin

1) De store Taste hoops, når det hele gerne må larme lidt.
2) Diskrete klassiske ørestikkere som Infinity.
3) Den lange kæde fra serien Taste. Den kan man også sætte sammen med andre korte og mellemlange kæder.
4) Den helt nye Duo-ring i guld og med sten. Den kan komplimentere fx en vielses- eller forlovelsesring.
5) Armringen fra Spike-serien med de fine dots i det sorte, ruthinerede sølv. Den kan både dresse et outfit op og ned.
6) Og fik jeg lov til at lægge et ekstra smykke i smykkeæsken, kunne det fint være armbåndet fra serien Block.

 

related.title|raw

Block armbånd i sterlingsølv

related.title|raw

Taste hoops oereringe i forgyldt sterlingsoelv med klare zirkonia

related.title|raw

Spike armring i ruthineret sterlingsoelv

related.title|raw

Duo ring i 14 karat guld med diamanter

related.title|raw

Taste halskaede i forgyldt sterlingsoelv med klare zirkonia

related.title|raw

Infinity orestikkere i forgyldt sterlingsoelv med zirkonia